Historie

HOOGTEPUNTEN UIT DE RIJKE HISTORIE VAN DE BCS

1969
Het begon allemaal in 1969. Jan en Mieke Elmans begonnen als eerste in Schijndel met de badmintonsport. In een kleine halletje boven het gemeentelijke zwembad werd er met een enthousiast groepje gespeeld. Theo v.d. Zanden, Jan van Vught, Jan van Schijndel, Huub den Otter begonnen in 1970 met een groepje meisjes tegenover het huidige Hertog-Jan-Centrum (BC Alico).

1970
B.C. Schijndel en B.C. Alico verhuizen naar de nieuwe sporthal in de Bunderstraat.

1972
B.C. Schijndel en B.C. Alico besluiten tot het aangaan van een fusie. De beide besturen stellen een fusiecontract op en de start van de B.C. Schijndel is een feit.

Tot de eerste wapenfeiten behoort de 3e plaats van B.C.S. 1 in de eindrangschikking van de jeugdcompetitie in 1972.

1973
Het eerste grote toernooi wordt door de B.C. Schijndel georganiseerd. De basis voor het huidige A,B,C,D en jeugdtoernooi wat ieder jaar honderden spelers naar Schijndel trekt.

1975
De kampioenen van dit jaar. Elly van Alebeek, Jeanette Smits, Henk van Vught, Bert van Schijndel.

In hetzelfde jaar wordt het vijfjarig lustrum uitbundig gevierd met een zeskamp in de Schijndelse sporthal.

1976
De B.C. Schijndel neemt deel aan een uitwisselingsprogramma van jeugdspelers in Denemarken. Met een sterke delegatie jeugdspelers vertrekken de Schijndelse badmintonners naar het buitenland om tegen verschillende teams te spelen.

1977
Ledenstop. Door het succes van de badmintonsport en de geringe capaciteit van de sporthal besluit het bestuur tot een ledenstop.

1978
B.C. Schijndel geeft een Schijndels kwartet uit voor extra inkomsten. In 1979 volgt een kalender.

1982
Dirk Heijmans, 13 jaar vertrekt naar een zeslandentoernooi in Schotland. Het begin van een succesvolle badmintoncarriere van de trots van de BCS.

1983
Het 12,5 jarig bestaan wordt o.a. gevierd met een eerste en uniek nachttoernooi.

1983
BCS 1 promoveert naar de overgangsklasse. Een mijlpaal voor onze vereniging. Henk van Vught, Cor van Casteren, Peter van Boxtel, Martien Kooijmans, Hans van den Heuvel, Jeanette Smits en Lisette van Doorn vertegenwoordigen de BCS in deze hoge klasse.

1987
Een nieuwe mijlpaal. Van de overgangsklasse promoveren de spelers van BCS 1 naar de landelijke hoofdklasse. Dirk Heijmans, Martien Kooijmans, Hans van den Heuvel, Wouter van Voorthuijsen, Gert Jan van Lieshout, Jeanette Bijnen en Lisette van Doorn gaan onder leiding van Theo van Voorthuijsen aan de slag in deze hoge klasse.

1995
De BCS viert haar 25 jarig jubileum met een groot aantal leden met een prachtig clubfeest en plakboek met terugblikken uit het verleden.

2010 Badmintonclub Schijndel viert 40 jarig jubileum
Vrijdag 10 en zaterdag 11 september vierde de BCS haar 40 jarig jubileum met een groots reunietoernooi en een fantastische feestavond. Meer dan 80 badmintonners, waaronder veel oud leden, bliezen het stof van het racket om elkaar weer eens uit te dagen. ’s Avonds bezochten ruim 150 mensen de feestavond.